Листове внесення:
фруктові: 50-70 мл/100 л
овочеві: 80-120 мл/100 л
декоративні культури: 50-70 мл/100л
технічні культури: 1-1,5 л/га
Молібден є одним із шести мікроелементів поряд із бором, цинком, марганцем і міддю. Серед цих шести елементів потреба рослини в молібдені є найменшою.
Особливість фізіологічної ролі молібдену — його здатність брати участь у процесі фіксації молекулярного азоту. Крім цього, роль молібдену пов'язана з редукцією нітратного азоту в рослинах, участю в окисно-відновних процесах, вуглеводному обміні, у синтезі хлорофілу та вітамінів. У разі браку молібдену в тканинах рослин накопичується велика кількість нітратів і порушується нормальний азотний обмін. У бобових культур молібден — необхідний елемент для ефективного протікання симбіотичної азотофіксації. Застосування Молібіона знижує ризик накопичення нітратів в культурах, найбільш схильних до цього явленню: салат, шпинат, капуста, столове буряк, гарбузові культури (арбуз, диня, огірок). Поява «плетеподібного хвоста», порожнеч у броколі та кольорової капусти є результатом молібденової недостатності.
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | Valagro |
Країна виробник | Італія |
- Ціна: 1 595 ₴/л